Sievietes veselība, Vēdera labsajūta

Urīnceļu iekaisums ir visbiežāk sastopamā infekcija sieviešu vidū. Statistikas dati liecina, ka vismaz puse no sievietēm dzīves laikā saslimst ar akūtu nekomplicētu cistītu un 40% no viņām tas atkārtosies. Vēsturiski antibiotiku lietošana tiek uzskatīta, kā primārā terapija, taču arvien vairāk zinātnieki un nozares speciālisti meklē citas efektīvas ārstēšanas metodes vai līdzekļus, kas spēj mazināt cistīta simptomātiku. Būtiski apzināties, ka antibiotiku lietošanas laikā vai pēc mēdz parādīties nepatīkami simptomi kā caureja, slikta dūša, galvassāpes, kā arī ilgtoša to lietošana var izraisīt izmaiņas normālajā mikroflorā un veicināt antibiotiku rezistenci.

Urīnceļu iekaisumus var iedalīt komplicētos un nekomplicētos. Nekomplicētus urīnceļu iekaisumus skar sievietes, kurām nav nekādu urīnceļu struktūras bojājumu un, savukārt, to sīkāks iedalījums ir apakšējo urīnceļu infekcijas – cistīts un augšējo – pielonefrīts. Akūtu nekomplicētu cistītu saista vairāki riska faktori kā sieviešu dzimums, aktīva dzimumdzīve, vaginālas infekcijas, diabēts, aptaukošanās un ģenētiska nosliece.Savukārt, komplicēts urīnceļu iekaisums raksturīgs sievietēm, kurām ir nierakmeņu slimība, nieru mazspēja, ievietots katetrs, anatomiski vai funkcionāli urīna atteces traucējumi.

90% gadījumu akūtu nekomplicētu cistītu izraisa zarnu nūjiņa – Escherichia coli baktērija. Nokļūstot urīnpūslī, tā veicina nepatīkamu simptomu rašanos kā stipru, nepārtrauktu un neatliekamu vēlmi urinēt, spiediena sajūta vēdera lejasdaļā. Izdaloties mazam urīna daudzumam, rodas dedzinoša un nepatīkama sajūta, kas var novest līdz pat asām sāpēm. Visi šie simptomi nozīmīgi ietekmē sievietes gan fizisko, gan emocionālo stāvokli, kas savukārt noved pie tā, ka tiek atliktas tikšanās, pasākumi un samazinās darba spējas, tādēļ ir nepieciešams, lai aptieciņā vienmēr atrastos līdzeklis, kas nepieļaus ikdienas gaitu un plānu pārtaukšanu.

Latvijā ražojošs farmācijas uzņēmums ”Solepharm”, piedāvā uz zinātnes balstītu produktu Soluro® DUO, kas sastāv no diviem blisteriem. Caurspīdīgā kapsula satur D-mannozi un sarkanā – lielogu dzērveņu (Vaccinium macrocarpon) ogu sauso ekstraktu (30% proantocianidīnu) kombinācijā ar kriodesikētu purva dzērveņu (Vaccinium oxycoccus) ogu koncentrātu. Pasaulē plaši lietotais un iecienītais Soluro® DUO satur D-mannoze, kas tiek lietota ne tikai pie pirmajiem simptomiem, bet arī ilgstoši, lai novērstu nekomplicēta cistīta atkārtošanos. D-mannoze ir vienkāršs cukurs, kas praktiski neietekmē glikozes līmeni asinīs un izdalās neizmainītā veidā ar urīnu. D-mannoze pēc savas darbības mehānisma bloķē E.coli baktērijas piestiprināšanos pie urīnpūšļa sieniņām, saistoties ar baktērijas 1. tipa viciņām un izvadot to ārā no organisma. Svarīgi tas, ka mannoze ir dabiski atrodama uz urīnceļu virsmas, proti, ir daļa no mukopolisaharīda aizsargslāņa urīnceļu uroepitēlija šūnās, taču iekaisuma dēļ tas var tikt bojāts, kas attiecīgi mazina tā dabisko aizsargspēju, tādēļ ir nepieciešams uzņemt D-mannozi papildus, lai to ātri atjaunotu un neļautu baktērijai piestiprināties, izvadot to efektīvi ārā no organisma. Svarīgi atzīmēt, ka D-mannozes lietošana neizraisa blakusparādības un neveidojas pieradums.

Soluro® DUO ir dubulttrieciena produkts, jo tas satur netikai spēcīgo D-mannozi, bet arī augstu koncentrāciju proantocianidīnu (PAC) kombinācijā ar kriodesikētu ogu koncentrātu. Plaši lietotais dzērveņu koncentrāts kalpo kā dabisks antioksidants ar spēcīgu dziedinošu efektu, palielina organisma aizsargspējas. Svarīgi atzīmēt, ka ogu iedarbība, ieguves kvalitāte un metode ir izteikta proantocianidīnu vienībās – jo augstāka koncentrācija, jo lielāka efektivitāte. Augsta proantocianidīnu koncentrācija kavē baktēriju vairošanos urīnpūslī un padara urīna pH vidi skābāku, turklāt dzērveņu sastāva ir vielu ar antibakteriālu darbību, ko sauc par hipūrskābi, kas veicina baktērijas izvadīšanu no organisma.

AR Soluro® DUO KATRA CĪŅA BŪS VINNĒTA VIEGLI UN ĀTRI!

 

Dalīties