Imunitāte, Skaistums

Dažādi mutes dobuma iekaisumi, ko mēdz vienā vārdā dēvēt par stomatītu, ir ļoti nepatīkama saslimšana – mutes gļotāda sūrst un sāp, veidojas brūces, rodas dedzinoša sajūta. Parasti pirmo reizi ar to saskaramies bēnībā, vēlāk dzīvē stomatīta paveidi var atkārtoties ar atšķirīgu regularitāti dažādu faktoru ietekmē.

Kas izraisa stomatītu

Stomatīts izpaužas kā sāpīgi iekaisuma procesi mutes dobuma gļotādā, tostarp uz smaganām, vaigiem, lūpu iekšpusē un uz mēles. Stomatītu var izraisīt vīrusi vai baktērijas, veicināt gļotādas ievainojumi – zobakmens, neārstēti zobi, nepiemērotas protēzes; provocēt dažādi citi apstākļi, piemēram:

  • hormonālas pārmaiņas organismā saistībā ar pubertāti, grūtniecību, menopauzi;

  • kuņģa un zarnu slimības;

  • akūtas infekcijas slimības, piemēram, gripa, vīrusi;

  • cukura diabēts;

  • ādas slimības;

  • medikamenti.

Stomatītu un dažādas tā izpausmes, piemēram, aftas, čūliņas, pietūkumu, apsārtumu, sāpīgas smaganas, bieži konstatē cilvēkiem ar nepietiekami koptu mutes dobumu, tostarp neārstētiem zobiem. Šim stomatīta paveidam raksturīgas sāpes un dedzināšanas sajūta mutes dobuma gļotādā, smaganu asiņošana, garšas sajūtas traucējumi, pastiprināta siekalu atdalīšanās vai arī sausuma sajūta mutē. Lai arī stomatīts parasti pāriet divu nedēļu laikā, to nedrīkstētu ignorēt, jo tas var pāriet smagākā slimības formā.

Attīstoties smaganu iekaisumam, tās apsarkst, piepampst, asiņo un ļoti sāp, sevišķi ēšanas laikā. Raksturīga metāliska garša mutē un pastiprināta siekalu izdalīšanās, nepatīkama smaka no mutes. Smagākos gadījumos tas kļūst par nopietnu vispārēju saslimšanu, ko pavada paaugstināta temperatūra.

Kā uzveikt stomatītu

Stomatīta gadījumā ļoti labi palīdz Latvijā ražotie imūnmodulējošie Larifan produkti, jo iedarbojas gan vispārēji, gan lokāli: piemēram, pieejama ziede deguna gļotādai Larifan Ungo, Larifan sprejs rīkles gļotāda, kā arī Larifan zobu pasta mutes dobumam.

Liela nozīme stomatīta ārstēšanā un novēršanā ir pareizai mutes dobuma kopšanai. Jo īpaši cilvēkiem ar noslieci uz herpes stomatītiem un citiem iekaisuma procesiem mutes dobumā, kā arī izņemamo protēžu lietotājiem. Līdz ar to veidots jauns produkts – Larifan Mouthwash Total Care mutes skalojamais līdzeklis! Produktam piemīt antiseptiskas un nomierinošas, kā arī imūnmodulējošas īpašības. Aktīvā viela dsRNS Larifan uzlabo organisma dabīgās aizsargspējas pret kaitīgiem vides faktoriem, to skaitā arī vīrusiem un baktērijām. Līdz ar to, iekļaujot Larifan Mouthwash ikdienas rutīnā, var būtiski samazināt stomatīta saslimšanas risku.

Larifan Moutwash Total Care ir ieteicams lietot vismas 2 reizes dienā, kopā ar Larifan zobu pastu, lai nodrošinātu īpaši efektīvu iedarbību.

 

Larifan zobu pasta ne tikai samazina zobu aplikumu, baltina zobus un aizsargā pret kariesu, bet tās sastāvā esošais dsRNS Larifan arī pasargā mutes gļotādu arī pret dažādiem kaitīgiem ārējās vides faktoriem, tostarp pret vīrusu un mikrobu iekļūšanu un attīstību organismā caur mutes dobumu.

Cilvēkiem, kuriem paaugstināta stresa situācijās, piemēram, eksāmenu laikā, bieži novērojamas stomatīta pazīmes, vērts jau ikdienā lietot kādu no Larifan līdzekļiem ar pretvīrusu un imūnregulatoro iedarbību, jo tās novērst var būt vienkāršāk nekā izārstēt.

 

Dalīties