Miegs

Miegā cilvēks pavada aptuveni trešo daļu savas dzīves, tāpēc ir svarīgi, kā šis laiks tiek pavadīts.

Good Sleep Spray efektīvs līdzeklis bezmiegam

Katrai gulēšanas pozai ir būtiska nozīme, jo daļa pozu ir vairāk piemērotas mūsu ķermenim un organismam nekā citas. Arī sānam, uz kura izvēlaties gulēt, var būt nozīme. Gulēšana uz labā sāna var mazināt iekšējo orgānu slodzi, taču var pasliktināt skābes refluksu. Eksperti uzskata, ka sievietēm grūtniecības laikā un cilvēkiem ar gremošanas traucējumiem labāk gulēt uz kreisā sāna. Tomēr paturiet prātā, ka gulēšana uz rokām vai ar saliektām plaukstu locītavām var izraisīt tirpšanu vai nejutīgumu.

Padomi labākam miegam

Nav vienas labākās pozas kvalitatīvam miegam, jo to nosaka daudzi faktori. Ja jums bieži ir miega traucējumi, bezmiegs vai pamostaties ar sāpēm un diskomfortu, noteikti ir vērts apsvērt pašreizējās gulēšanas pozas iespējamo ietekmi uz pašsajūtu.

Gulēšana uz muguras var palīdzēt mazināt dažāda veida sāpes, vienlaikus samazinot spiedienu uz mugurkaulu un veicinot labu mugurkaula izlīdzināšanu. Šajā gadījumā ķermeņa svars tiek sadalīts vienmērīgi, tāpēc neviena ķermeņa daļa nav pakļauta lielākam spiedienam. Turklāt, tā kā gulēšana uz muguras nozīmē, ka katru vakaru nespiežat seju spilvenā, šī poza var palīdzēt izvairīties no priekšlaicīgām mīmikas grumbām. Daudziem cilvēkiem tā rada mierīgāku miegu, kamēr citi šajā pozā cieš no krākšanas.

Gulēšana uz sāniem var veicināt gremošanu, samazināt krākšanu, novērst grēmas un, iespējams, pat uzlabot smadzeņu veselību. Tāpat gulēšana uz sāniem var palīdzēt samazināt muguras sāpes, taču tā var radīt spiedienu uz plecu un izraisīt sasprindzinājumu, spriedzi vai sāpes galvā un sejā. Apsveriet iespēju izvēlēties matraci, kas nodrošina spiediena samazināšanos, un stingrāku spilvenu ar pietiekamu augstumu, lai balstītu mugurkaula dabisko izliekumu.

Laba miega pavadonis

Ir svarīgi izvēlēties atbilstošu spilvenu, jo tas būtiski ietekmē miega kvalitāti un vispārējo labsajūtu. Nepiemērots spilvens var izraisīt sāpes sprandā un mugurā un pasliktināt miegu, turklāt zemas kvalitātes pildījums var saasināt alerģijas izpausmes. Lai rūpētos par savu veselību, ieteicams ik pēc diviem gadiem nomainīt spilvenu.

Neliels spilvens (vai sarullēts dvielis) zem ceļgaliem, guļot uz muguras, palīdz mugurkaulam saglabāt savu izliekumu. Izmēģiniet mazu, noapaļotu spilvenu kakla izliekumā, lai palīdzētu mazināt kakla sāpes! Ja krācat, jums ir alerģija vai rodas grēmas, izmēģiniet ķīļveida spilvenu, lai paceltu galvu.

Lai iegūtu labāku gurnu un muguras lejasdaļas atbalstu, pamēģiniet gulēt ar spilvenu starp ceļiem vai apakšstilbiem. Varat pat apskaut lielu spilvenu — daži cilvēki uzskata, ka tas ļauj pilnīgi atslābināt rokas.

Neļauj bezmiegam Tevi uzveikt

Nemainīgi labus rezultātus bezmiega mazināšanai novēro cilvēkiem, kuri lieto miega hormona melatonīna saturošus produktus.

Uzņēmums “Lotos Pharma” Latvijā ir izstrādājis iedarbīgu un dabīgu līdzekli miega kvalitātes uzlabošanai Good Sleep Spray. Šis augstvērtīgais sprejs satur miega hormonu melatonīnu un pasifloras ekstraktu. Melatonīns palīdz samazināt iemigšanai nepieciešamo laiku(1) un palīdz atvieglot ar diennakts ritma izjaukšanu saistītās sajūtas(2). Savukārt, pasifloras ekstrakts darbojas sedatīvi un palīdz uzturēt psihisko relaksāciju un veselīgu miegu.

Good Sleep Spray – recepte saldam miegam!

 

Dalīties